Vinete în sos de roșii și ardei

vinete în sos

Vinetele sunt legume de sezon foarte îndrăgite în casele românilor. Ele sunt folosite pentru zacuscă sau pentru tradiționala salată de vinete, însă pot avea mult mai multe întrebuințări. Astăzi am decis să vă aducem o rețetă alternativă, cu influențe mediteraneene, pe care toată familia o va îndrăgi: vinete în sos de roșii și ardei.

Ingrediente:

  • 1 vânătă mare ✅
  • 5 roșii mari ✅
  • 2 ardei kapia ✅
  • 1 ardei iute (opțional) ✅
  • busuioc proaspăt ✅
  • 4 căței de usturoi ✅
  • 1 cutie cu mozzarella
  • cimbru
  • ulei
  • sare
  • piper măcinat

Dacă vrei să vezi cum îți iese această rețetă, îți pregătim noi ingredientele marcate cu ✅. Adaugă-le în lista de cumpărături cu un simplu click!

Adaugă în coș ✅

Modalitate de preparare:

  1. Roșiile bine coapte se curăță de partea verde și se dau pe răzătoarea mare.
  2. Ardeiul se curăță de cotor și de semințe după care se dă pe răzătoarea mică astfel încât pielița să rămână.
  3. Se taie vânăta rondele în felii mai groase, de aproximativ 5 cm.
  4. Se ung rondelele de vânătă cu ulei pe ambele părți.
  5. Se prăjesc rondelele de vânătă pe ambele părți în tigaia antiaderentă sau grill.
  6. Separat se pune o tigaie în care se pune puțin ulei și usturoiul tocat mărunt pentru a fi călit.
  7. După ce usturoiul a fost tocat, se adaugă în tigaie roșiile și ardeiul date pe răzătoare, puțină sare, cimbru și o parte din busuiocul proaspăt tăiat mărunt. Compoziția se lasă la fiert la foc mic până când începe să scadă.
  8. (opțional) se adaugă în sosul de roșii ardei iute tocat mărunt.
  9. După ce sosul a devenit mai consistent se adaugă rondelele prăjite de vânătă și se lasă puțin pe fiecare parte astfel încât să se încălzească.
  10. Se pun câte 2 bucăți de mozzarella pe fiecare felie de vânătă și se pune capacul astfel încât aceasta să se topească.
  11. După 10 minute se verifică preparatul. Dacă uleiul începe să iasă la suprafață sosul este gata.
  12. La final, după ce am stins focul, se adaugă o linguriță de zahăr peste sos pentru a diminua aciditatea roșiilor.
  13. Se adaugă piper măcinat și cealaltă parte de busuioc tocat mărunt peste mozzarella.

Poftă bună!

*Rețeta de vinete în sos de roșii și ardei se găsește pe canalul de youtube Idealika Studio.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.