Tocăniță vegană cu broccoli, ciuperci și tofu

Tocăniță vegană cu broccoli, ciuperci și tofu

Înainte să atacăm masa bogată de sărbători, majoritatea suntem mult mai atenți la ceea ce mâncăm și alegem, de multe ori, preparate mult mai puțin calorice sau scoatem cu totul carnea din meniu. Dacă te afli în această situație sau dacă vrei pur și simplu să încerci o rețetă nouă, avem azi o super idee pentru tine: tocăniță vegană cu broccoli, ciuperci și tofu.

Ingrediente necesare:

  • 230 g broccoli ✅
  • 230-280 g tofu tăiat cubulețe
  • 1 ceapă roșie ✅
  • 5 căței de usturoi ✅
  • 230 g ciuperci ✅
  • 1-2 linguri ulei 
  • sare și piper
  • ardei iute după gust ✅
  • 2 linguri alune sau caju tăiate (opțional) ✅
  • 2 linguri de oțet îndulcit
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de apă
Tocăniță vegană cu broccoli, ciuperci și tofu
Credits: Feasting at home

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcate ✅ din rețeta de tocăniță vegană le găsești pe forfresh.ro.

Modalitatea de preparare:

  1. Pregătește broccoli la abur pentru 5 minute.
  2. Taie ceapa, usturoiul și ciupercile în bucăți mari.
  3. Într-o tigaie de tip wok sau orice altă tigaie mare încălzește uleiul la foc mediu împreună cu sarea și piperul.
  4. Călește brânza tofu pentru 5-6 minute și pune-o de-o parte. Dacă nu ești fan tofu și nu ești nici vegan, poți înlocui tofu cu pui sau creveți.
  5. Mai adaugă puțin ulei în tigaie, apoi călește ceapa și usturoiul, amestecând în continuu, aproximativ 2 minute.
  6. Adaugă ciupercile, ardeiul iute și nucile, dacă ai ales să le incluzi în rețetă și călește-le pentru 1 minut.
  7. Adaugă oțetul, sosul de soia și apa și amestecă până la omogenizare.
  8. Include în compoziție bucățile de broccoli, apoi brânza tofu, asigurându-te că sunt acoperite în întregime de sos.
  9. Pune tocănița în două castroane și decorează cu alune tocate, caju sau orice alt tip de nuci preferi.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *