Tigaie picantă cu pui

tigaie picantă cu pui

Astăzi avem pentru tine o rețetă super cool, cu o notă asiatică, bogată în legume și foarte gustoasă. În doi timpi și trei mișcări, masa e gata. Haide să gătim împreună o tigaie picantă cu pui!

Ingrediente necesare:

  • 2 cepe albe ✅
  • 2 cepe roșii ✅
  • 3 ardei grași ✅
  • 2 ardei iuți ✅
  • 4-5 căței de usturoi ✅
  • 1/2 cană apă
  • 500 g pui
  • 4 linguri de unt
  • 200 ml sos sweet chilli
  • busuioc ✅
  • condimente: sare, piper, usturoi granulat

Dacă vrei să vezi cum îți iese această rețetă, îți pregătim noi ingredientele marcate cu ✅. Adaugă-le în lista de cumpărături cu un simplu click!

Adaugă în coș ✅

Modalitate de preparare:

  1. Se taie puiul cubulețe și se prăjește în 4 linguri de unt pentru 15 minute la foc mic, după care se pune deoparte. 
  2. Se taie julien cepele și ardeii grași. 
  3. Se călește la foc mic ceapa pentru 10 minute.
  4. Se adaugă ardeii grași și se călesc pentru alte 20 de minute.
  5. Se adaugă ardeiul iute tăiat rondele și usturoiul tăiat mărunt. 
  6. Se adaugă puiul pregătit deja și condimentele.
  7. Se adaugă sosul sweet chilli
  8. Se prăjesc împreună pentru alte câteva minute până când puiul este bine făcut. 

Dacă nu ești fan al gustului foarte picant, renunță la ardeiul iute și savurează preparatul așa. Iar dacă ți-a plăcut rețeta noastră și ai pregătit-o, trimite-ne o poză și noi îi dăm share în social media.

Poftă bună!

*Rețeta de tigaie picantă cu pui se găsește pe canalul de youtube Bucătăria Gurmanzilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *