Supă cremă cu păstârnac, pere și castane

supă cremă de păstărnac cu pere

Săptămâna aceasta Flaminia de la Flavor Tailors a pregătit o combinație destul de curajoasă, dar surprinzătoare: păstârnacul intens aromat cu dulceața și gustul subtil al perelor, cu castanele cremoase și parfumul amețitor de cimbru. Bineînțeles, supa cremă de păstărnac nu era la fel fără boabele de piper proaspăt zdrobite. Poftiți la masă, e delicioasă!

Ingrediente aluat

  • 4 bucăți de păstârnac ✅
  • 2 pere ✅
  • 2 linguri ulei de măsline ✅
  • 200 grame de castane coapte
  • 450 ml supă de legume
  • 100 ml vin alb
  • suc de la o jumătate de lămâie ✅
  • 100 ml smântână pentru gătit
  • un praf de sare
  • piper boabe
  • o crenguță de cimbru
  • 1 pară (pentru décor) ✅
  • 2 linguri de unt ✅

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta noastră de gnocchi cu păstărnac le găsești pe forfresh.ro.

supă cremă de păstărnac

Mod de preparare

  1. Se curăță și se taie păstârnacul cubulețe, alături de cele 2 pere și se dau la cuptorul încins la 190 °C, stropite cu ulei de măsline.
  2. După 30 de minute ingredientele puse la cuptor se întorc pentru a se rumeni și pe partea cealaltă. În total, acestea ar trebui să stea la cuptor cam 45 de minute.
  3. Castanele se lasă 20-30 de minute la înmoi într-un bol cu apă. Mai apoi se strecoară de apă și se crestează în cruce, cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit. În final, se pun într-o tavă cu 150 de ml apă și se dau la cuptor, la 190 °C.
  4. După ce se evaporă apa, castenele trebuiesc amestecate și întoarse tot la câteva minute pentru a se coace bine pe toate părțile. Timpul de coacere este de aproximativ 30 de minute.
  5. După ce se răcesc puțin castanele se curăță de coajă. Nu uita să păstrezi 2-3 castane pentru decor.
  6. Se pun la fiert castanele coapte și cubulețele de păstârnac și pere, împreună cu supa de legume, vinul alb, sucul de lămâie și cimbrul.
  7. Se lasă să fiarbă aproximativ 30 de minute, iar la final se condimentează cu sare și boabe de piper proaspăt zdrobite.
  8. Mai apoi se dau toate în blender, iar când rezultă o cremă fină, se adaugă smântâna pentru gătit și puțină apă (dacă e necesară pentru a ajunge supa cremă la consistența dorită de tine).
  9. Se pune supa la foc până începe să fiarbă și apoi se scoate în boluri.
  10. Între timp, se pune unt la topit într-o tigaie și se taie para rămasă cubulețe.
  11. Când se încinge tigaia, se tăvălesc cubulețele de pere prin unt câteva minute, până devin aurii.
  12. Se decorează supa cremă cu perele cubulețe și cu castane tăiate felii (cele 2-3 castane păstrate pentru decor). Pentru un plus de aromă, se presară și cimbru proaspăt și se servește imediat.

Poftă bună!

Îi mulțumim Flaminiei pentru rețetă și pentru îndemnul de a nu uita să fim creativi în bucătărie. Dacă sunteți în căutate de inspirație, aruncați o privire și pe Instagram: @livrariforfresh și @flavor.tailors.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.