Somon la cuptor cu legume

somon la cuptor cu legume

După atâtea deserturi minunate pregătite de prietenii de la Flavor Tailors (dacă nu ai văzut checul cu banane sau tortul cu pere și ciocolată ar fi cazul să te mobilizezi pentru că sunt geniale!!!) și un tur în jurul lumii pentru 5 sosuri verzi și fresh, am decis să schimbăm registul. Așa că astăzi am pregătit pentru tine o rețetă lejeră, bogată în nutrienți, săracă în calorii, dar cu un super gust: somon la cuptor cu legume. 

Despre beneficiile consumului de legume am discutat de multe ori pe Instagram, @livrariforfresh, însă trebuie să știi că am ales această rețetă cu somon deoarece și acesta este un tip de aliment deosebit de benefic pentru organism. Somonul are o mulțime de nutrienți esențiali pentru sănăte, cum ar fi acizii grași Omega 3 pe care corpul omenesc nu îi produce în mod natural. În plus, în somon se găsesc aminoacizi esențiali ce contribuie la menținerea masei musculare, dar și proteine. Astfel, este foarte folositor pentru a menține un nivel al metabolismului care permite pierderea în greutate.

Acum, că ai câteva motive în plus pentru care ar trebui să încerci rețeta de somon la cuptor cu legume, hai să vedem de ce ai nevoie și cum se pregătește ea.

Ingrediente necesare

  • 2 linguri ulei de măsline ✅
  • 2 cartofi dulci medii ✅
  • 2 cartofi ✅
  • 2 napi de mărime medie
  • 2 morcovi de mărime medie ✅
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță pudră de chili
  • 3/4 linguriță piper
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță chimion măcinat
  • 6 bucăți file de somon

După cum te-am obișnuit, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de somon la cuptor cu legume le găsești pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare

  1. Curăță și taie în cuburi cartofii, cartofii dulci, napii și morcovii.
  2. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. 
  3. Într-o tigaie mare, încălzește uleiul la foc mediu, apoi adaugă cartofii dulci și cartofii roșii, napii și morcovii.
  4. Într-un castron pune 1/2 linguriță de sare, pudra de chili, 1/2 linguriță de piper, scorțișoara și chimionul și condimentează legumele cu amestecul rezultat.
  5. Gătește legumele pentru 15-20 de minute, până când devin fragede. 
  6. Între timp, așează somonul într-o tavă de copt în care ai pus în prealabil hârtie de copt.
  7. Condimentează somonul cu sarea și piperul rămase și gătește-l la cuptor pentru 10 minute.
  8. Mută tava în partea superioară a cuptorului setat ca grill și lasă-l pentru 2-5 minute, până când carnea începe să se desprindă ușor. 
  9. Servește somonul cu legume. 

Poftă bună!

Dacă ți-e super poftă acum de o mâncare super sănătoasă, nu te învinovățim, ci considerăm că ne-am făcut treaba. Deci nu putem decât să te îndemnăm să nu mai stai pe gânduri și să te apuci de gătit somon la cuptor cu legume. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.