Salată de morcovi și ridichi

După zilele de sărbătoare sigur ai nevoie de o pauză de la toate mâncărurile grele, de ceva super fresh, care să îți aducă un boost de energie. Ei bine, astăzi am pregătit pentru tine o salată de morcovi și ridichi plină de savoare care te va face să uiți cu desăvârșire de mesele copioase de Paști.

Partea frumoasă la această salată este că morcovii și ridichile sunt tăiate în fâșii subțiri, îmbrăcate de aroma citricelor, devenind un ospăț și pentru ochi, nu doar pentru papilele gustative. Practic, salata de morcovi și ridichi îți oferă posibilitatea de a te bucura de toată dulceața și prospețimea legumelor de primăvară.

Acum hai să vedem exact de ce ai nevoie pentru această salată:

Ingrediente necesare pentru vinegretă:
Ingrediente necesare pentru salată:

După cum te-am obișnuit, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de salată de morcovi și ridichi le găsești pe forfresh.ro.

Modalitatea de preparare
  1. Se rad pe lungime morcovii până când obții aproximativ 3 căni de panglici de morcovi.
  2. Se rad ridichile până când obții aproximativ 1 cană de rondele de ridichi.
  3. Se taie subțire tulpina de țelină până obții aproximativ 2 căni.
  4. Se curăță și se taie în jumătate sfecla roșie până când obții aproximativ 1 cană de secțiuni de sfeclă.
  5. Se curăță de coajă cele 2 portocale, se taie în jumătate, apoi în secțiuni subțiri.
  6. Se prepară vinegreta amestecând într-un bol sucul de portocale, sucul de lămâie, mierea, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper. După omogenizare se adaugă uleiul și se amestecă bine totul.
  7. Se aranjează pe farfurii legumele, portocalele și menta, apoi se asezonează cu vinegretă.
Poftă bună!

Partea frumoasă la această salată de morcovi și ridichi este că poți folosi cantități mai mari sau mai mici de ingrediente în funcție de numărul de persoane care se vor bucura de aroma acestei salate. În plus, dacă vrei să o consumi ca și garnitură pentru un grătar sau o friptură delicioasă, înțelegem perfect. Am luat și noi în considerare această variantă. Dacă ai nevoie de mai multă inspirație, aruncă o privire pe Rețetele săptămânii sau pe profilul nostru de instagram, @livrariforfresh.

Sursa rețetei: www.goodhousekeeping.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.