Risotto cu dovleac plăcintar

Este sezonul dovleacului plăcintar și ne-am gândit că ar fi interesant să îți oferim o alternativă la tradiționala plăcintă cu dovleac, dar și la dovleacul copt în cuptor. Nu ne înțelege greșit. Ne plac aceste rețete clasice, însă știm că dovleacul plăcintar are mai mult de oferit. De aceea am decis astăzi să te ispitim cu o rețetă delicioasă, mai puțin cunoscută: risotto cu dovleac plăcintar.

Ingrediente necesare

După cum știi deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de risotto cu dovleac plăcintar se găsesc pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare

  1. Pregătește ingredientele pentru rețetă: toacă mărunt ceapa și țelina, zdrobește usturoiul, toacă frunzele proaspete de cimbru și dă pe răzătoare brânza pecorino.
  2. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
  3. Decojește dovleacul plăcintar și înlătură partea cu semințe din mijloc, punând coaja deoparte.
  4. Taie partea subțire a dovleacului plăcintar în cuburi pe care le asezonezi cu 2 linguri de ulei de măsline și le pui la cuptor pentru a se coace. Lasă dovleacul al cuptor pentru aproximativ 30 de minute, amestecând ocazional, până când devine rumen la exterior și moale în interior.
  5. Pune la încălzit supa de legume într-o tigaie mică, la temperatură scăzută și adaugă în ea partea mai groasă de dovleac, tăiată în bucăți.
  6. În timp ce o parte din dovleac este la cuptor, pune într-o tigaie de mărime medie la fpc mic 2 linguri de ulei de măsline, jumătate din cantitatea de unt și ceapa la călit. După aproximativ 3 minute, adaugă țelina, usuturoiul, ierburile și puțin piper, lăsând compoziția alte 2 minute.
  7. Adaugă în tigaia cu legume orezul și amestecă în continuu vreme de 5 minute pentru a te asigura că aceasta se prăjește, iar legumele nu se ard.
  8. Crește intensitatea căldurii și adaugă vinul în tigaia cu legume și orez. Compoziția va începe să fiarbă și trebuie lăsată până la reducția totală a alcoolului.
  9. După ce vinul s-a evaporat complet, adaugă supa de legume, câte un polonic o dată. În timp ce adaugi treptat supa, amestecă în permanență astfel încât compoziția să se omogenizeze, iar orezul să absoarbă lichidul și să se înmoaie. În aceleași timp, orezul va elibera amidon ceea ce va duce la îngroșarea compoziției.
  10. Pasează dovleacul din supă și adaugă piureul în risotto.
  11. Ia tigaia cu risotto de pe aragaz și pune deasupra acestuia untul rămas și cea mai mare parte din brânza pecorino înainte de a-l acoperi cu un capac.
  12. După 2 minute verifică dacă risotto este suficient de condimentat pentru tine. În cazul în care nu mai trebuie adăugat nimic în compoziție, servește risotto cald, cu dovleac copt, cimbru proaspăt și brânza pecorino deasupra.

Poftă bună!

Dacă aceasta ți se pare una dintre cele mai complexe rețete de pe blogul nostru, s-ar putea să ai dreptate. Cu toate acestea suntem siguri că nu vei lăsa numărul mare de pași să te sperie și te vei bucura de inspirație ca de fiecare dată. Nu uita că ne bucurăm să vedem Rețetele săptămânii prinzând viață în bucătăriile oamenilor din comunitatea noastră, deci dă-ne de veste când decizi să pregătești risotto cu dovleac. În plus, nu uita să ne urmărești pe instagram, @livrariforfresh, pentru mai multă inspirație și vești proaspete despre produsele din Cămara noastră.

One thought on “Risotto cu dovleac plăcintar

  1. Pingback: Penne Jambalaya - ForFresh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *