Pui cu praz, rozmarin și lămâie

pui la grătar cu praz

Dragilor, chiar dacă vremea a luat o turnură nu tocmai favorabilă și ați mutat gătitul exclusiv indoor, puteți înlocui grătarul cu o tigaie tip grill și să treceți la treabă pentru că avem azi rețeta perfectă pentru weekendul ce bate la ușă. Ușor de făcut, dar absolut delicioasă, această rețetă combină aroma rozmarinului cu aciditatea lămâii pentru a crea un sos ideal pentru marinat carnea de pui și pentru a transforma prazul într-o garnitură delicată și caramelizată. Sunteți pregătiți pentru rețeta de pui cu praz, rozmarin și lămâie pe care veți vrea să o lăsați moștenire nepoților?

Ingrediente necesare

  • 1 lingură coajă de lămâie ✅
  • 2 linguri suc proaspăt de lămâie ✅
  • 2 lingurițe rozmarin proaspăt tocat și ceva extra pentru decorarea farfuriei ✅
  • 2 linguri ulei de măsline ✅
  • 150 g piept de pui pregătit pentru grătar
  • 4 fire de praz mari, curățate și tăiate în jumătate ✅
  • 1 lingură unt ✅
  • 2 căței de usturoi tăiați rondele ✅
  • 1 lămâie tăiată în jumătate ✅
  • sare
  • piper

După cum știți deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de pui cu praz, rozmarin și lămâie le găsiți pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare

  1. Preîncălziți grillul la 230 grade Celsius.
  2. Într-o pungă mare cu închidere ermetică puneșți coaja de lămâie, sucul, rozmarinul, sare, piper, o lingură de ulei de măsline și puiul. Închideți punga, agitați conținutul și lăsați puiul la marinat la temperatura camerei.
  3. Ungeți prazul cu 1 lingură de ulei de măsline și puneți bucățile cu partea tăiată în jos pe grătar pentru 6-7 minute.
  4. După ce prazul s-a prăjit puțin, mutați-l pe o bucată mare de folie de aluminiu, puneți untul și usturoiul peste și împachetați toată compoziția în folia de aluminiu.
  5. În continuare, puneți pe grătarul încins bucățile de pui, jumătățile de lămâie și folia de aluminiu ce conține prazul.
  6. Lăsați totul pe grătar până când puiul este pregătit, aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte, în funcție de puterea grătarului.
  7. La servire, stoarceți lămâie peste pui și peste prazul scos din folia de aluminiu și așezat în farfurie.
  8. Presărați rozmarin proaspăt la final peste preparat pentru un plus de savoare.

Poftă bună!

Aceasta e propunerea noastră culinară pentru weekend. Dacă decideți să o încercați, nu uitați să ne dați de veste. Ne bucurăm să vedem că suntem o inspirație în bucătărie prin Rețetele săptămânii și profilul nostru de instagram, @livrariforfresh. Cât despre ingredientele necesare pentru preparatea rețetei de pui cu praz, rozmarin și lămâie, majoritatea sunt disponibile în magazinul nostru online. Comandați-le și de livrare ne ocupăm noi, în deplină siguranță, acasă sau la birou.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *