Pui cu legume la cuptor

pui cu legume

Carnea de pui este una dintre tipurile de carne consumate cel mai frecvent în casele românilor și nu numai. Piept sau pulpe, fiartă sau prăjită, carnea de pui este varianta cea mai sigură atunci când vrei să faci un fel de mâncare pentru întreaga familie. Tocmai de aceea astăzi avem pentru tine o rețetă delicioasă de pui cu legume la cuptor.

Ingrediente:

  • un pui
  • o lămâie ✅
  • o țelină ✅
  • 6-8 cartofi de mărime medie ✅
  • o ceapă ✅
  • 6 morcovi ✅
  • 2 linguri unt topit ✅
  • 2 linguri ulei de măsline ✅
  • 3 căței de usturoi ✅
  • o legătură de rozmarin ✅
  • o legătură de cimbru proaspăt
  • sare
  • piper
  • ață alimentară pentru legat puiul

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcate ✅ din rețeta de pui cu legume le pregătim noi și le găsești direct în coș dacă apeși butonul de mai jos:

Adaugă în coș ✅

Modalitate de preparare:

pui cu legume
Credits: The Seasoned Mom
  1. Preîncălzește cuptorul la 180 grade.
  2. Asezonează puiul în interior cu sare și piper.
  3. Taie în patru lămâia, țelina, cartofii și ceapa.
  4. Taie morcovii în bucăți mari.
  5. Umple puiul cu bucăți de lămâine și țelină, jumătate din cantitatea de cimbru și din cea de rozmarin, dar și cu usturoiul. Dacă nu intră toate ingredientele în pui nu este nici o problemă.
  6. Leagă picioarele puiului împreună și așează-l într-o tavă, cu pieptul în sus.
  7. Unge puiul cu unt topit și asezonează-l cu sare și piper.
  8. Pune cartofii, morcovii și ceapa într-un castron și adaugă peste ele uleiul de măsline, sare și piper. Amestecă bine apoi așează legumele în tavă pe lângă pui.
  9. Pune restul de cimbru și rozmarin în tavă.
  10. Pune tava la cuptor pentru 95-100 de minute sau, în funcție de modul ce funcționare a cuptorului, până când carnea este bine pătrunsă.

Poftă bună!

*Dacă preferi alte legume decât cele menționate în rețetă, alege din oferta foarte variată de pe forfresh.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.