Prăjitură crocantă cu căpșuni

Sezonul căpșunilor a început. Chiar și căpșunile românești au apărut pe piață, după cum sigur ai văzut la noi pe site, poate chiar ai comandat deja. Așa că azi ne-am gândit să împărtășim cu tine o rețetă de prăjitură crocantă cu căpșuni. Delicioasă datorită ingredientelor, săracă în calorii și extrem de simplu de pregătit, această prăjitură va fi preferata întregii familii în sezonul cald.

Ingrediente necesare:

  • 600 g căpșuni ✅
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie ✅
  • 2 linguri de făină ✅
  • 3 linguri zahăr brun
  • 40 g făină de migdale
  • 40 g fulgi de ovăz
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • puțină sare
  • 3 linguri unt rece, nesărat ✅

După cum te-am obișnuit, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de prăjitură crocantă cu căpșuni le găsești pe forfresh.ro.

Modalitatea de preparare:

  1. Se curăță căpșunile și se taie în sferturi.
  2. Se taie untul în bucățele.
  3. Se încălzește cuptorul la 190 grade
  4. Se unge o tavă pentru copt cu puțin ulei.
  5. Se pun căpșunile pe fundul tăvii de copt, iar peste ele se pune sucul de lămâie.
  6. Într-un castron, se amestecă făina și o lingură de zahăr brun. După ce a fost omogenizată compoziția, se pune peste căpșunile din tavă și se amestecă bine.
  7. Într-un alt vas se amestecă făina de migdale, fulgii de ovăz, praful de copt, scorțișoara, sarea și cele 2 linguri de zahăr brun rămase. Se omogenizează compoziția, după care se adaugă untul amestecând cu degetele. Compoziția ce rezultă trebuie să fie ușor sfărâmicioasă.
  8. Ia mici bucăți din aluatul sfărâmicios, aplatizează-le cu degetele, apoi așează bucățile peste căpșuni. Acestea nu trebuie să fie identice, însă trebuie să acoperi cu ele căpșunile în totalitate.
  9. Pune prăjitura la cuptor pentru 30 sau 35 de minute sau până când devine aurie la suprafață.
  10. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să stea câteva minute.
  11. Servește prăjitura caldă sau rece, după preferințe.

Poftă bună!

Prăjitura crocantă cu căpșuni este un super desert ce poate fi consumat ca atare sau cu înghetață de vanilie pentru un mix de texturi și arome. Suntem foarte curioși tu cum ai alege să mănânci acest desert, deci spune-ne într-un comentariu. În plus, dacă ai nevoie de mai multă inspirație, aruncă o privire pe Rețetele săptămânii sau pe profilul nostru de instagram, @livrariforfresh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.