Plăcintă crocantă cu măr

plăcintă crocantă cu măr

Iarna este mult mai plăcută cu miros de măr copt în toată casa. Și mai delicios decât mirosul nu poate fi decât gustul. Deci azi vrem să te invităm să te bucuri de aromele perfecte de iarnă și să încerci o plăcintă crocantă cu măr.

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 4 mere ✅
  • 1 lingură oțet de mere
  • 2 linguri de apă
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1/4 linguriță cardamon
  • 1/4 linguriță ghimbir ✅
  • 1 vârf de cuțit de sare

Ingrediente necesare pentru crumble:

  • 1/2 cană fulgi de ovăz
  • 1/2 cană de făină ✅
  • 1/4 cană miez de nucă ✅
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 cană ulei ✅

Ingrediente necesare pentru servire:

  • rodii ✅
  • înghețată de vanilie

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcate cu ✅ din rețeta de plăcintă crocantă cu măr le găsești pe forfresh.ro

plăcintă crocantă cu măr
Credits: Love & Lemons

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 de grade.
  2. Unge o tavă sau câteva boluri termorezistente cu ulei.
  3. Curăță merele și taie-le cuburi.
  4. Combină merele cu oțet și apă într-o oală, acoper-o și pune-o pe foc mic, amestecând ocazional.
  5. Lasă merele pe foc pentru 15 minute, având grijă să nu se ardă.
  6. Când au trecut cele 15 minute, adaugă scorțișoara, cardamonul, ghimbirul și sarea, apoi amestecă totul. Merele ar trebui să fie fragede, iar sucul destul de gros.
  7. Într-un bol mic, pregătește crumble-ul pentru plăcinta crocantă cu măr, combinând fulgii de ovăz cu făina, nucile, zahărul, scorțișoara, sarea și uleiul. Amestecă totul, iar dacă ai o compoziție prea uscată, adaugă puțină apă.
  8. Pregătește plăcinta crocantă cu măr în tavă sau în boluri, punând primul strat de umplutură de mere, apoi crumble-ul peste și totul la cuptor, până se rumenește (aproximativ 15-20 de minute).
  9. Scoate din cuptor plăcinta crocantă cu măr, adaugă rodii deasupra și înghețata de vanilie și servește.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *