Pizza vegetală la grătar

pizza vegetală la grătar

Da, știm, e toamnă, dar să fim serioși, sezonul grătarului încă nu s-a încheiat. Noi, românii, avem grătarul în sânge. Facem grătar chiar și iarna (știm din experiență și surse sigure), deci rețeta asta vine numai bine acum, când există atât de multe legume proaspete, autohtone, numai bune de pus pe o pizza delicioasă. Așa că fără să ne lungim, îți vom spune exact de ce anume ai nevoie pentru a pregăti această pizza vegetală la grătar.

Ingrediente necesare

După cum știi deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de pizza vegetală la grătar se găsesc pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare

  1. Taie zucchini și dovlecelul pe lungime în felii subțiri.
  2. Taie roșiile rondele.
  3. Pregătește grătarul.
  4. Într-un bol mare pune feliile de zucchini și cele de dovlecel și asezonează-le cu sare, piper, o linguriță de ulei de măsline și oțetul balsamic.
  5. Pune feliile asezonate pe grătar pentru 2 minute, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă astfel încât să devină fragede.
  6. Redu temperatura grătarului.
  7. Unge blatul de pizza cu o linguriță ulei de măsline și pune-o pe grătar, câte 1 minut pe fiecare parte.
  8. În timp ce blatul rămâne pe grătar așează pe el zucchini și dovlecelul, apoi roșiile și brânza pecorino dată pe răzătoare.
  9. Lasă pizza pe grătar pentru 5 minute sau până când toate ingredientele sunt calde și brânza începe să se topească.
  10. Ia pizza de pe grătar și pune de-asupra busuiocul și oregano pentru extra prospețime și savoare.

Poftă bună!

Cine ar fi zis că o pizza vegetală poate fi atât de simplă și de delicioasă? Partea bună, însă, este că, în funcție de preferințele tale, poți pregăti această rețetă utilizând doar zucchini sau doar dovlecel. În plus, o poți servi ca și aperitiv sau ca o masă de seară săracă în calorii deoarece fiecare porție are doar 165 de calorii.

Dacă te-am inspirat cu această rețetă, nu uita să ne dai de veste. Ne bucurăm să vedem că Rețetele săptămânii prind viață în bucătăriile oamenilor din comunitatea noastră. În plus, nu uita să ne urmărești pe instagram, @livrariforfresh, pentru mai multă inspirație și vești proaspete despre produsele din Cămara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.