Penne Jambalaya

Astăzi ne-am gândit să vă surprindem cu o rețetă necunoscută în țara noastră, dar care suna prea bine ca să nu o încercăm. În mod tradițional, jambalaya este un preparat din orez și caju cu influență vest-africană, franceză și spaniolă, constând în principal din carne și legume amestecate cu orez. Totuși, pentru săptămâna trecută am avut tot un preparat cu orez, am decis să dăm un twist rețetei de jambalaya și să înlocuim orezul cu paste. Noi am ales penne, însă orice tip de paste scurte merge la fel de bine.

Destul cu vorbăria, să trecem la acțiune.

Ingrediente necesare

  • 1 lingură ulei de măsline ✅
  • 1 ceapă ✅
  • 2 ardei ✅
  • 2 bucăți cârnaț afumat (puteți alege brandul favorit)
  • 2 căței de usturoi ✅
  • 2 bucăți piept de pui
  • 1 linguriță condimente cu caju
  • sare
  • piper
  • 300 g penne
  • 1 conservă de roșii cubulețe
  • 4 căni supă de pui
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 1 cană cașcaval Cheddar dat pe răzătoare
  • parmezan dat pe răzătoare pentru servire
  • pătrunjel tocat pentru servire ✅

După cum știi deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de penne jambalaya se găsesc pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare

  1. Se toacă ceapa, ardeii și usturoiul.
  2. Se taie rondele cârnațul afumat.
  3. Se taie cuburi pieptul de pui.
  4. Pune uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și călește în el ceapa și ardeii, apoi adaugă cârnații și lasă-i să se prăjească uniform.
  5. Adaugă în tigaie usturoiul pentru un plus de aromă, apoi pieptul de pui.
  6. Asezonează compoziția cu condimentele cu caju, sare și piper și gătește amestecând des până când este făcut puiul.
  7. După ce puiul este gătit, adaugă pennele, amestecă totul și completează cu roșiile din conservă și supa de pui.
  8. Lasă preparatul să fiarbă pentru aproximativ 20 de minute, până când pastele sunt al dente și lichidul este absorbit aproape complet.
  9. Adaugă smântâna pentru gătit și cașcavalul Cheddar și amestecă până când totul se topește și sosul se omogenizează.
  10. Servește imediat cu parmezan și pătrunjel deasupra.

Poftă bună!

Știm că rețeta de astăzi este o adevărată provocare, dar avem încredere că te-am convins să o încerci. Nu uita că ne bucurăm să vedem Rețetele săptămânii prinzând viață în bucătăriile oamenilor din comunitatea noastră, deci dă-ne de veste când decizi să pregătești penne jambalaya. În plus, nu uita să ne urmărești pe instagram, @livrariforfresh, pentru mai multă inspirație și vești proaspete despre produsele din Cămara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *