Panglici de dovlecel cu parmezan

dovlecel cu parmezan

Dragilor, sunteți pregătiți pentru o rețetă ceva mai specială? Astăzi am zis să vă provocăm cu o idee simplă, dar delicioasă în care dovlecelul este vedetă, dar nu în modul tradițional de dovlecel pane. În plus, rețeta poate fi pregătită la fel de bine folosind zucchini în locul dovlecelului sau o combinație de zucchini și dovlecel. Ideea este că puteți adapta rețeta de panglici de dovlecel cu parmezan la tipul preferat de dovleac comestibil. Simplu și eficient, nu? Acum hai să vedem exact cum se pregătește rețeta de azi.

Ingrediente necesare

  • 4 dovlecei de mărime medie ✅
  • 1/2 linguriță de ulei de măsline ✅
  • 1 ceapă roșie mare tăiată julien ✅
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt ✅
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță boia roșie
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • 30g fâșii de parmezan

După cum știți deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de panglici de dovlecel cu parmezan se găsesc pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare

  1. Folosind un curățitor pentru legume, pregătiți panglicile de dovlecel. Veți avea nevoie de aproximativ 5 căni pline de panglici, iar din dovlecel nu veți folosi semințele și miezul.
  2. Pune uleiul într-o tigaie mare non aderentă la foc mediu.
  3. Pune în tigaie panglicile de dovlecel, ceapa și usturoiul și lasă-le pe foc până când ceapa este fragedă, adică aproximativ 4 minute. Nu uita să amesteci ocazional.
  4. Ia tigaia de pe foc și adaugă condimentele peste compoziția din tigaie (sare, boia, piper) amestecând ușor astfel încât acestea să fie distribuite uniform.
  5. Adaugă parmezanul și servește cald.

Poftă bună!

Acum că ai văzut tot ce presupune rețeta noastră de azi, puteți spune că nu este cea mai simplă rețetă cu dovlecel pe care ați văzut-o vreodată? În plus, este sănătoasă și săracă în calorii, deci numai bună de încercat în weekend. Nu uita să ne dai de veste dacă o pregătești pentru că ne bucurăm să vedem că suntem o inspirație în bucătărie prin Rețetele săptămânii și profilul nostru de instagram, @livrariforfresh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *