Mai avem foarte puțin până la Crăciun și sigur te gândești ce să gătești pentru masa festivă. Propunerea noastră este o rețetă puțin diferită, dar delicioasă: mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci.
Ingrediente necesare:
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă galbenă
- 114 g ciuperci
- 2 căței de usturoi
- 125 g baby spanac
- sare
- piper negru
- 170 g cremă de brânză
- 700 g mușchiuleț de porc
După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcare cu din rețeta de plăcintă crocantă cu măr le găsești pe forfresh.ro.
Modalitate de preparare:
- Preîncălzește cuptorul la 200 grade și pregătește o tavă mare în care pui foaie de copt.
- Într-o tigaie mare încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu.
- Călește ceapa tocată în tigaie pentru 5 minute.
- Adaugă ciupercile tocate pentru alte 5 minute, apoi usturoiul tocat pentru încă 1 minut.
- Adaugă spanacul și mai lasă compoziția 2 minute pe foc, după care asezonează cu sare și piper.
- Crestează mușchiulețul pe lungime, deschide-l și așează-l între 2 bucăți de folie transparentă.
- Bate carnea până devine plată, cu o grosime de aproximativ 1 cm.
- Îndepărtează folia de deasupra și întinde crema de brânză peste mușchiuleț.
- Adaugă amestecul de legume peste crema de brânză și mușchiuleț.
- Rulează mușchiulețul și leagă-l cu ață de bucătărie.
- Așează rulada în tava pregătită în prealabil, pune ulei de măsline peste ea, sare și piper.
- Pune tava la cuptor până la coacerea completă a ruladei (aproximativ 25 de minute).
- Lasă mușchiulețul umplut cu ciuperci la răcit pentru 10 minute înainte de a tăia și servi preparatul.
Ca și garnitură la acest mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci, o variantă mai light ar fi o salată proaspătă de baby spanac și roșii cherry , asezonată după gust. Dacă preferi ceva mai tradițional, poți opta oricând pentru cartofi
la cuptor sau piure de cartofi și murături.
Poftă bună!
Credits pentru rețetă și imagine: Delish
Pingback: Somon cu salsa de mango și citrice - ForFresh