Mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci

Mai avem foarte puțin până la Crăciun și sigur te gândești ce să gătești pentru masa festivă. Propunerea noastră este o rețetă puțin diferită, dar delicioasă: mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci.

Ingrediente necesare:

  • 4 linguri ulei de măsline ✅
  • 1 ceapă galbenă ✅ 
  • 114 g ciuperci ✅
  • 2 căței de usturoi ✅
  • 125 g baby spanac ✅
  • sare
  • piper negru
  • 170 g cremă de brânză
  • 700 g mușchiuleț de porc

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de plăcintă crocantă cu măr le găsești pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade și pregătește o tavă mare în care pui foaie de copt.
  2. Într-o tigaie mare încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu.
  3. Călește ceapa tocată în tigaie pentru 5 minute.
  4. Adaugă ciupercile tocate pentru alte 5 minute, apoi usturoiul tocat pentru încă 1 minut.
  5. Adaugă spanacul și mai lasă compoziția 2 minute pe foc, după care asezonează cu sare și piper.
  6. Crestează mușchiulețul pe lungime, deschide-l și așează-l între 2 bucăți de folie transparentă.
  7. Bate carnea până devine plată, cu o grosime de aproximativ 1 cm.
  8. Îndepărtează folia de deasupra și întinde crema de brânză peste mușchiuleț.
  9. Adaugă amestecul de legume peste crema de brânză și mușchiuleț.
  10. Rulează mușchiulețul și leagă-l cu ață de bucătărie.
  11. Așează rulada în tava pregătită în prealabil, pune ulei de măsline peste ea, sare și piper.
  12. Pune tava la cuptor până la coacerea completă a ruladei (aproximativ 25 de minute).
  13. Lasă mușchiulețul umplut cu ciuperci la răcit pentru 10 minute înainte de a tăia și servi preparatul.

Ca și garnitură la acest mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci, o variantă mai light ar fi o salată proaspătă de baby spanac și roșii cherry ✅, asezonată după gust. Dacă preferi ceva mai tradițional, poți opta oricând pentru cartofi ✅ la cuptor sau piure de cartofi și murături.

Poftă bună!

Credits pentru rețetă și imagine: Delish

One thought on “Mușchiuleț de porc umplut cu ciuperci

  1. Pingback: Somon cu salsa de mango și citrice - ForFresh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *