Gnocchi cu păstărnac

gnocchi cu păstărnac

Păstârnacul este un ingredient subapreciat și folosit foarte puțin în bucătărie, deși acesta are o aromă intensă și deosebită. Pentru a-l pune în valoare, prietenii de la Flavor Tailors au pregătit niște gnocchi cu păstărnac cu o aromă intensă, tăvăliți apoi prin unt aromatizat cu salvie. Poftiți la masă!

Ingrediente aluat

  • 400 grame păstârnac ✅
  • 100 grame brânză ricotta
  • un ou ✅
  • 2 linguri ulei de măsline ✅
  • 150 grame făină (plus extra pentru întins și rulat) ✅
  • 50 grame parmezan
  • un praf de sare
  • o legătură de chives ✅

Ingrediente gnocchi cu păstărnac

  • 100 grame unt ✅
  • câteva frunze de salvie ✅
  • sucul de la o jumătate de lămâie ✅
  • 20 gr parmezan pentru decor

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta noastră de gnocchi cu păstărnac le găsești pe forfresh.ro.

gnocchi cu păstărnac

Mod de preparare

  1. Pentru aluat, se curăță și se taie păstârnacul cubulețe, se presară cu ulei de măsline și se dă la cuptor pe o tavă cu hârtie de copt. Acesta trebuie să se coacă la 190 °C pentru 35-50 de minute, până se înmoaie bine.
  2. Se lasă la răcit puțin păatărnacul copt și se blenduie până rezultă un piure.
  3. Se adaugă ricotta, oul, parmezanul, sarea, chives-ul tocat mărunt și făina.
  4. Se amestecă bine aluatul până devine omogen și apoi se presară făină pe o suprafață plană.
  5. Se împarte aluatul în 4 și se rulează fiecare bucată în formă cilindrică cam de grosimea degetului mic.
  6. Se taie aluatul bucăți de 2 centimetri și se rulează pe o furculiță întoarsă pentru a rezulta gnocchi dungate.
  7. Se așează fiecare bucățică de aluat pe o tavă tapetată cu făină.
  8. Se pune apă la fiert cu puțină sare și un strop de ulei, iar când fierbe se golesc câteva gnocchi și se lasă să fiarbă până când se ridică la suprafață.
  9. Se topește untul într-o tigaie cu sucul de lămâie și frunzele de salvie tocate.
  10. Când gnocchi se ridică la suprafață, se scot cu o spumieră și se golesc în tigaie, unde se tăvălesc bine prin untul aromatizat până se rumenesc ușor, să fie crocanți.
  11. Se scot pe o farfurie și se presară cu parmezan, iar apoi se servesc.
Poftă bună!

Îi mulțumim Flaminiei pentru rețetă și pentru îndemnul de a nu uita să fim creativi în bucătărie. Dacă sunteți în căutate de inspirație, aruncați o privire și pe Instagram: @flavor.tailors sau @livrariforfresh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *