Dragilor, astăzi prietenii de la Flavor Tailors au pregătit pentru noi un super desert care s-ar putea să fie exact inspirația de care aveți nevoie pentru sărbătorile de Paște. Dutch baby cu pere și brânză brie este o explozie fresh de arome de care te vei îndrăgosti. Bineînțeles că nu este rezervată pentru masa de Paște. O poți experimenta chiar din acest weekend cu succes!
Ingrediente necesare:
- 1 pară feliată
- 1 lingură de unt
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 70 grame de făină
- 120 ml de lapte
- 2 ouă
- 1 linguri de zahăr brun
- 100 grame de brânză brie
- un pumn de nuci pecan (sau nuci românești
)
- 2 linguri de sirop de arțar
După cum te-am obișnuit, ingredientele marcare cu din rețeta de dutch baby cu pere și brânză brie le găsești pe forfresh.ro.
Modalitatea de preparare:
- Se taie para felii, apoi se pune la prăjit în unt topit și se adaugă și vanilia pentru aromă.
- Se amestecă constant și după câteva minute se iau feliile de pere de pe foc.
- Se amestecă făina cu laptele, ouăle și zahărul până rezultă un aluat omogen.
- Se golește aluatul într-o tavă rotundă și se dă la cuptor, la 200°C, pentru 15 minute.
- Se taie brânza brie cubulețe, iar după 15 minute de stat la cuptor, se scoate desertul și se presară brânza brie, perele și nucile pecan sau nucile românești.
- Se stropește cu siropul de arțar și se servește imediat.
Poftă bună!
Provocarea Flaminiei, pe care o susținem cu drag, este să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele gustoase livrate de For Fresh. Dacă sunteți în căutate de inspirație în bucătărie, aruncați o privire și pe Instagram: @livrariforfresh și @flavor.tailors. Și dacă gătiți Dutch baby cu pere și brânză brie în weekend sau de sărbători, dați-ne de veste. Ne-am bucura să împărtășim experiența voastră cu toată comunitatea For Fresh.