Cotlete de miel cu usturoi și rozmarin

cotlete de miel

Carnea de miel nu este întotdeauna printre preferatele românilor, însă acest tip de carne este deosebit de benefică pentru organism. Ea conține acizi grași Omega 3, vitamine din complexul B, proteine ușor digerabile, aminoacizi, dar și minerale precum fier, zinc, fosfor și calciu. În plus, este săracă în grăsimi, având doar 35% grăsimi saturate care, la preparare termică, ies din fibrele cărnii. Celelate 65% dintre grăsimile din carnea de miel sunt grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate.

În aceste condiții, considerăm absolut necesar, mai ales în această perioadă, să aducem aici, pe blog, o rețetă bazată pe carnea de miel.  Nu a fost ușor să găsim rețeta potrivită, însă am descoperit această variantă foarte aromată de cotlete de miel cu usturoi și rozmarin care suntem siguri că se va dovedi o adevărată încântare pentru toată familia.

Acum hai să lăsăm poveștile și să îți spunem exact de ce ai nevoie pentru a pregăti cotlete de miel cu usturoi și rozmarin.

Ingrediente necesare

După cum te-am obișnuit, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de cotlete de miel cu usturoi și rozmarin le găsești pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare
  1. Taie mărunt rozmarinul și usturoiul și amestecă-le cu puțină sare și puțin piper.
  2. Pune în blender amestecul obținut și combină-l cu uleiul de măsline adăugat treptat.
  3. Într-o tavă pune sosul obținut și cotletele de miel, unse bine pe ambele părți.
  4. Pune la frigider compoziția pentru 2 ore sau lasă-l peste noapte pentru un plus de savoare.
  5. Pe grătar sau într-o tigaie de tip grill, pune cotletele de miel asezonate cu sare și piper și pregătește-le pentru aproximativ 6 minute la temperaturi ridicate, având grijă să fie prăjite pe ambele părți, bine la exterior și medium-rare la interior.
  6. Scoate mielul pe o farfurie și lasă-l să se odihnească pentru 5 minute.
  7. Asezonează cu frunze de mentă și boia, punând puțin ulei de măsline deasupra.
  8. Servește imediat.
Poftă bună!
Dacă ți-e super poftă acum de aceste cotlete de miel cu usturoi și rozmarin, nu te învinovățim, ci considerăm că ne-am făcut treaba. Deci nu putem decât să te îndemnăm să nu mai stai pe gânduri și să te apuci de gătit. Iar dacă ai nevoie de mai multă inspirație, aruncă o privire pe Rețetele săptămânii sau pe profilul nostru de instagram, @livrariforfresh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.