Conopidă la cuptor

conopidă la cuptor

Astăzi avem pentru tine o rețetă simplă și delicioasă folosind unul dintre ingredientele noastre favorite: conopida. Dacă și tu ești fan al acesteia, a venit momentul să încerci o rețetă super cheesy de conopidă la cuptor.

Ingredientele necesare sunt:

  • 2 conopide de mărime mică sau o conopidă mare ✅
  • 2 linguri unt Koliba 82% ✅
  • 3 căței usturoi ✅
  • 3 linguri făină ✅
  • 500 ml lapte Pecica ✅
  • 55 g cremă de brânză natur Pecica ✅
  • 340 g cașcaval Dalia ras ✅
  • 6 felii bacon
  • 55 g ceapă verde tăiată mărunt ✅
  • sare
  • piper

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta noastră de conopidă la cuptor le găsești pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare:

  1. Se preîncălzește cuptorul la 180 grad.
  2. Într-o oală mare se pune apă la fiert. Când dă în clocot se pune în ea pentru 3 minute conopida ruptă în buchețele mai mici. Apoi se strecoară apa și se stoarce conopida.
  3. Se prăjește bine baconul și se rupe în bucățele mărunte.
  4. Într-o tigaie mare pregătește sosul de brânză: topește untul, adaugă usutori și gătește-l 1 minut pentru a da aromă. Adaugă făina și călește-o pentru 2 minute. Adaugă laptele și omogenizează până începe să fiarbă, apoi pune crema de brânză. Ia de pe foc tigaia și adaugă 225 g cașcaval până când acesta se topește complet, apoi condimentează cu sare și piper.
  5. Într-o tavă pune conopida scursă bine și peste sosul de brânză, apoi amestecă totul. Intregrează în compoziție baconul și ceapa verde, iar deasupra pune cașcavalul care a rămas.
  6. Pune tava la cuptor până când conopida este moale și brânza se topește complet, aproximativ 30 de minute.
Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut această rețetă nu uita să te abonezi la newsletterul nostru pentru a afla primul când postăm noutăți pe  forfresh.ro. Inspirația de azi vine de pe delish.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *