Chec cu fructe

chec cu fructe

Checul este unul dintre cele mai simple deserturi. Ușor de făcut, sățios și perfect pentru întreaga familie, checul este genul de prăjitură care nu ține doar de rețetă, ci și de inspirația de moment. Cu atât mai mult atunci când vorbim despre un chec cu fructe.

Noi am găsit o rețetă foarte faină în marea grădină a internetului și ne-am gândit că sigur va fi și pe placul tău. Bineînțeles, fructele din rețetă pot fi înlocuite în funcție de preferințele proprii, iar AICI găsești o mulțime de opțiuni. Singura întrebare va fi ce să alegi?

Ingrediente:

  • 3/4 cană zahăr (149 g)
  • 8 linguri unt (113 g) ✅
  • 2 ouă ✅
  • 1 cană și jumătate făină (177 g) ✅
  • 1 cană ananas zdrobit (227 g) ✅
  • 1 cană de fructe uscate (între 113 și 170 g)
  • 1/2 cană merișoare deshidratate (99 g)  ✅
  • 1/2 linguriță ghimbir ✅
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 linguriță esență de vanilie

Fructele uscare nu le-am marcat cu ✅ pentru că avem foarte multe și nu vrem să alegi ceea ce îți place ție cel mai mult. Descoperă întreaga noastră gamă de fructe uscate AICI.

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcate ✅ din rețeta de chec cu fructe le pregătim noi și le găsești direct în coș dacă apeși butonul de mai jos:

Adaugă în coș ✅

Modalitate de preparare:

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  2. Unge cu ulei tava în care urmează să coci checul cu fructe.
  3. Untul la temperatura camerei amestecă-l într-un bol cu zahărul, scorțișoara, ghimbirul, praful de copt, sarea și vanilia până la omogenizare.
  4. Adaugă ouăle pe rând.
  5. Adaugă făina și amestecă în continuare.
  6. Adaugă ananasul zdrobit cu tot cu sucul pe care l-a lăsat.
  7. Adaugă restul de fructe.
  8. Pune compoziția omogenizată în tavă.
  9. Opțional, poți presăra zahăr deasupra.
  10. Coace compoziția checului pentru 60 de minute, apoi acoperă-l cu folie de aluminiu și pune-l înapoi la cuptor pentru alte 15 minute sau până când la testare se dovedește copt la mijloc.
  11. Scoate checul de la cuptor și lasă-l 20 de minute la răcit înainte să îl scoți din tavă.
  12. Lasă checul de fructe să se răcească în întregime înainte de a-l tăia.

Dacă preferi brioșele în detrimentul checului, poți face aluatul de chec cu fructe și îl poți coace în forme de brioșe. Simplu și eficient!

* Imaginea din cover și rețeta sunt de la King Arthur Baking Company.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.