Chec cu banane și dulce de leche

chec cu banane

Pentru că știm cât de mult ați apreciat tortul cu pere și ciocolată, prietenii de la Flavor Tailors au pregătit săptămâna aceasta pentru noi un delicios chec cu banane și dulce de leche. Rețeta e puțin mai complexă, însă rezultatele merită tot efortul.

Ingrediente pentru chec:

  • 300 grame smântână
  • 100 mililitri smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 125 grame unt ✅
  • 250 grame zahăr
  • 2 ouă ✅
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 300 grame făină ✅
  • 1 praf de copt
  • 50 grame de chipsuri de ciocolată
  • 2 banane mari și coapte bine ✅
  • 100 grame nuci pecan (sau nuci obișnuite ✅)
  • 3 linguri de zahăr brun
  • 100 grame dulce de leche

Ingrediente glazură:

  • 50 de grame ciocolată neagră
  • 40 de grame smântână pentru frișcă
  • 10 linguri de espresso
  • câteva nuci pecan pentru decor (sau nuci obișnuite)

După cum te-am obișnuit, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de chec cu banane și dulce de leche le găsești pe forfresh.ro.

Chec cu banane și dulce de leche

Mod de preparare:

  1. Se amestecă smântâna cu smântâna pentru frișcă și bicarbonatul de sodiu și se lasă 10 minute, până face bule deasupra.
  2. Se adaugă apoi untul, zahărul, dulce de lehe și ouăle și se amestecă bine.
  3. Se completează cu făina, scorțișoara și praful de copt. Recomand să fie cernute pentru că va rezulta un chec mai pufos.
  4. Se pun cele 3 linguri de zahăr brun la topit și când se caramelizează, se adaugă nucile pecan, se amestecă bine și se iau de pe foc.
  5. Se golesc pe o hârtie de copt nucile caramelizate și, când s-au răcit, se toacă mai mărunt.
  6. Se adaugă în aluat nucile tocate alături de bananele bine pisate și chipsurile de ciocolată. Nu uita să păstrezi câteva nuci caramelizate și pentru decor.
  7. Se golește aluatul într-o tavă de chec mare (sau 2 tăvi mai mici), tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru o oră, la 180 °C.
  8. Se lasă la răcit după ce se scoate din cuptor și apoi se prepară glazura.
  9. Se topește ciocolata în smântâna pentru frișcă prin procesul bain marie (într-un bol metalic sau ceramic, așezat deasupra unei oale cu apă care fierbe pe foc).
  10. După ce se topește ciocolata, se ia de pe foc și se adaugă espresso. Se amestecă bine și apoi se glazurează checul.
  11. Se decorează cu nuci pecan caramelizate și se servește. 

Poftă bună!

Provocarea Flaminiei, pe care o susținem cu drag, este să vă „jucați” cu ingredientele și să „croiți arome” noi, cu produsele gustoase livrate de For FreshDacă sunteți în căutate de inspirație în bucătărie, aruncați o privire și pe Instagram: @livrariforfresh și @flavor.tailors. Și dacă gătiți chec cu banane și dulce de leche în weekend, dați-ne de veste. 

One thought on “Chec cu banane și dulce de leche

  1. Pingback: Somon la cuptor cu legume - ForFresh

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *