Cel mai simplu detox smoothie

detox smoothie

Perioada sărbătorilor este minunată, însă, trebuie să recunoaștem, de cele mai multe ori mâncăm prea mult. Și pentru că fiecare an nou vine cu promisiunea unui stil de viață sănătos, am hotărât că cel mai bine este să începem cu o rețetă de detox smoothie.

Smoothie-urile nu sunt ceva nou pe blogul nostru. Am deschis acest subiect cu 7 rețete de smoothie de toamnă, peste care te îndemnăm să arunci o privire pentru mai multă inspirați.

Totuși, în acest moment un detox smoothie este cel mai recomandat și avem 3 motive pentru care ar trebui să încerci rețeta noastră:

Este bogat în vitamine

Ingredientele din smoothie-ul pe care vi-l recomandăm azi au fost atent alese pentru a-ți oferi un boost de nutrienți și vitamine provenite exclusiv din ingrediente naturale. Fără pudre sau suplimente alimentare.

Curăță organismul

Considerăm că cea mai bună și mai sănătoasă metodă de a-ți curăța organismul de excesul alimentar este să consumi alimente cât mai curate și cât mai puțin procesate. Adică fără coloranți sau conservanți, fără arome sau alte ingrediente artificiale, iar acest detox smoothie este făcut exclusiv din fructe și legume proaspete, pregătite în prealabil de tine.

Este bogat în fibre

Datorită ingredientelor ce intră în compoziția sa, acest detox smoothie este foarte bogat în fibre, ceea ce îți va oferi o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei (cu condiția să îl consumi dimineața). În plus, începând ziua cu un smoothie, te vei simți mai ușor și mai plin de energie, putându-se dovedi impulsul de care ai nevoie pentru a mânca mai sănătos în continuare.

detox smoothie în preparare
Credits pentru imagini și rețetă: DETOXINISTA

Ingrediente necesare:

 • 1/2 cană de apă (sau suc de portocale ✅)
 • 1 măr ✅
 • 1/2 cană de bucăți de ananas ✅
 • 1/2 banană ✅
 • o bucățită de ghimbir proaspăt ✅
 • 1 cană de baby spanac ✅
 • câteva fire de coriandru proaspăt ✅
 • 1 lingură de suc proaspăt de lime ✅

După cum te-am obișnuit deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta noastră de detox smoothie le găsești pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare:

 1. Congelează ananasul și banana.
 2. Mărunțește ghimbirul și coriandrul.
 3. Pune toate ingredientele într-un blender și amestecă până la omogenizare.

În cazul în care nu ai un blender performant, amestecă mai întâi spanacul, coriandrul și ghimbirul cu apa (sau sucul de portocale, în funcție de preferințe). Apoi adaugă fructele și lasă compoziția să se omogenizeze complet.

Savurează-l dimineața și bucură-te de o zi plină de energie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.