Burgeri în stil hawaian

burgeri în stil hawaian

Dacă tot e sezonul burgerilor am zis să venim azi cu o rețetă mai aparte, mai exotică, o rețetă cu iz de vacanță tropicală: burgeri în stil hawaian. Aceștia pot fi făcuți atât la grătar, dacă tot te-ai apucat, cât și în bucătărie, în tigaie, gustul fiind la fel de delicios. Singura problemă este că tocmai acest gust îi va face să fie foarte greu de împărțit pentru că nu te vei putea sătura de savoarea unică dată de ananasul ce are, aici, funcție dublă. Dar destul cu reclama, să trecem la gătit!

Ingrediente necesare

  • 1/4 cană ketchup
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 3 linguri suc de ananas ✅
  • 2 linguri oțet de mere
  • 230 g carne tocată de porc
  • 3 cepe verzi ✅
  • sare
  • piper
  • 1 lingură ulei vegetal ✅
  • 1 ananas mare (vei avea nevoie de 8 felii de ananas pentru burgeri și de ananas din care să extragi sucul. Dacă ananasul nu este destul de mare, vei avea nevoie de 2) ✅
  • 1/2 varză roșie ✅
  • 8 chifle pentru burgeri în funcție de preferințe

După cum știți deja, ingredientele marcare cu ✅ din rețeta de burgeri în stil hawaian le găsești pe forfresh.ro.

Modalitate de preparare

  1. Toacă mărunt ceapa verde (vei avea nevoie de o cană de ceapă) și varza roșie. Toacă ananasul felii și taie în 2 chiflele.
  2. Într-un bol mic, amestecă ketchup-ul, zahărul brun, o lingură de suc de ananas și o lingură de oțet, apoi pune compoziția de-o parte.
  3. Combină carnea tocată de porc cu 3/4 cană de ceapă verde tocată mărunt, puțină sare și puțin piper. După omogenizare, formează 8 chiftele de burger.
  4. Prăjește carnea pe grătar sau într-o tigaie mare pe care ai aplicat în prealabil ulei. Chiftelele de burger trebuie lăsate pe grătar în funcție de cum vrei să fie prăjite: well done, medium sau rare.
  5. După ce chiftelele au fost prăjite, scoate-le pe o farfurie.
  6. Pune pe grătar sau în tigaie feliile de ananas și prăjește-le 1-2 minute pe o singură parte, apoi așează câte o felie de ananas pe fiecare chiftea de burger.
  7. Într-un castron, amestecă varza, 2 linguri de suc de ananas, 1 lingură de oțet, ceapa verde rămasă, puțină sare și puțin piper.
  8. Asamblează burgerii în următoarea ordine: peste partea de jos a chiflei, unsă cu amestecul de ketchup, pune o chiftea de burger cu o felie de ananas deasupra. Adaugă amestecul de varză și pune partea de sus a chiflei peste burger.
  9. Servește fierbinte și bucură-te de aerul hawaian.

Poftă bună!

Dacă ți-au făcut cu ochiul burgerii în stil hawaian descoperiți pe CookingLight și decizi să îi încerci, nu uita să ne dai de veste. Ne bucurăm să vedem că rețetele noastre ajung în cât mai mult bucătării. Dacă ai nevoie de mai multă inspirație, dar și de ingrediente proaspete, de calitate, suntem aici pentru tine. Rețetele săptămânii sunt foarte variate și disponibile pe blogul nostru sau pe profilul de instagram, @livrariforfresh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.